Известие

Collapse
No announcement yet.

Може ли да се провери климатика на място?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Може ли да се провери климатика на място?

Здравейте,
    Капарирал съм една Алфа 145 1,6 боксьор , но имам следното питане относно климатика! ( малко след дъжд качулка, но късно се сетих )

Човека от автокъщата твърди, че трябва да се допълни фреон!
    Имам една позната която има Форд Фиеста и когато отишла да и пълнят фреона се окозало , че нещо си там се било разсъхнало и цената на ремонта възлиза на 350 лева

1.Може ли да се провери някак си този климатик без да се изкарва колата от автокъщата?

2.Като пуснах климатика той- не духаше студено а леко хладичко ако това е признак че все пак има малко фреон, вероятно може и да не се е разсъхнало прав ли съм или не съм ???
    Alfa Romeo 145 1,6 Boxer 12.95

Мтака ! ето отговора
    Ако трябва да се допълни с фреон вапроса е защо е изтекал ???
    пич ако климата не бачка на място значи си приготви 500 лева а има и вероятност и никога да не тръгне

не се фащаи на номера абе само трябва да се допълни- ми да си го допълни и да ти покаже че бачка бе .
    тва е иначе има едни капачки пластмасови на металните тръби , развиваш и то е като винтил на гумата цъкваш с ключ ако изсъска значе има шанс да работи ако не изсъска грам значи работата е дебела
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Благодаря за бързият отговор!
      Може и да си имаме разправия с продавача

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
        Мтака ! ето отговора
        Ако трябва да се допълни с фреон вапроса е защо е изтекал ???
        пич ако климата не бачка на място значи си приготви 500 лева а има и вероятност и никога да не тръгне

не се фащаи на номера абе само трябва да се допълни- ми да си го допълни и да ти покаже че бачка бе .
        тва е иначе има едни капачки пластмасови на металните тръби , развиваш и то е като винтил на гумата цъкваш с ключ ако изсъска значе има шанс да работи ако не изсъска грам значи работата е дебела
        Зна4и това са пълни глупости дето ги говоришОрлине:1.Фреона се изпарява така 4е на около 2 години се допълва 2. Ремонта въобще не е 500 лв аз моя климатик го оправих за 250 и то със смяна на компресора.Така 4е не шашкай 4овека нека провери и той да си реши а не ти да го отказваш от колата A и дори да съска фреона не зна4и 4е ще работи климатика
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ммдааа и на мене така ми казаха и какво изпарителя липсва в купето ))))и кво като си намеря изпарител ще се окаже че компресора

на тва му се вика тарговски трик - САМО ТРЯБВА ДА СЕ ДОПЪЛНИ

АРЕ НЕ НА МЕНЕ ТИЯ но като купих пунтото знаех че ще бера ядове с кимата щото даже и не съсна а беше абсолиутно празна и така ммда и така се оказа липсва изпарителя в купето и на мене ми казаха САМО ТРЯБВА ДА СЕ ДОПЪЛНИ

не верваи на тия крилати фрази

а и още една
          КАТО ИЗКАШ ВСИЧКИ ДА РАБОТИ - ЕТО ТИ НОВА В МАГАЗИНА
          Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

О да ! Тази последната съм я чувал доста пъти

Comment

Ако ти харесва колата я взимай климатика не е 4ак такава болка за умиране и без това като го пуснеш колата ептен спира да върви

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Май момчето да си търси такава с клима, а?
                Ако все пак е решил да я взима и само това го спира, да я закара в сервиза на Импас и ако кажат, че е фреон ОК, ама ако се окаже по-дебела работата, моя съвет е да не рискува
                На пазара има много 145-ци за да си взима такава с дефекти още от 1-вия ден
                sigpic

Comment

Е ама ако 4ак толкова му харесва и само климата му е проблем защо не все пак баба му цял живот с климатик се е возила

Comment

преди да я пълнат със фреон и масло системата я пробват на вакум ако издържи 10- 20 е ок така би трябвало да прават ако пълнат направо бои през ръцете
                    Alfa Romeo Sport Wagon 1.7 4x4 8v 91g

Comment

Аз знам следното.
                      1- както каза Мъри фреона на 1-2 години и се изпарява
                      2- като пускаш климатика ако включва компресора а той добре се чува и после и вентилатора работата не е толкова зле или ще трябва да се допълни или ще е нещо малко.
                      3 -ако не включва компресора има няколко причини или няма вобще фреон което е следствие обикновенно на изтичане от удар повреда и т.н или пък има някаква друга повреда я в компресора я по електрониката

Дано съм помогнал успех

а и забравих да кажа че пълнене с фреон е между 50-80лв но само ако всичко бачка и трябва да се допълни.

Comment

Ами отново да благодаря за изчепателните мнения - днес след работа ще ходя да слушам дали се чува щракване като се пуска климатика - не бях се заслушал за това Ще проверя и дали съска от вентилите на тръбите и ще докладвам

Comment

Зна4и ако няма фреон няма да 4уеш щракане защото компресора има защита при липса на фреон не се пуска

Comment

А ако изсъска от вентилчето - значи би трябвало да има малко фреон и при такава ситуация би трябвало и да щракне?
                            прав ли съм или не ?

Comment

ми не савсем - ако изсъска значи че държи налякаге поне малко
                              но ако е малалял фреонът няма да се пусне ама грам
                              а ако не изсъска значи проблема няма да мине с допълване
                              Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

Working...
                              X